• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція “Форум позашкільників 2020”

Відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція “Форум позашкільників 2020”

2020-05-15

13 травня відбулася Всеукраїнська онлайн-конференція “Форум позашкільників 2020” за участі МОН України, провідних фахівців державних установ системи освіти, директорів закладів позашкільної освіти, завідувачів відділів Палаців, Будинків дітей та юнацтва, педагогів-позашкільників. Координатор конференції, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, анонсував головні питання, що були винесені на обговорення:

– модель творчих учнівських об’єднань позашкільної освіти (гуртків, клубів тощо);
– модель фінансування та діяльність закладів позашкільної освіти на період запровадження в Україні режиму надзвичайної ситуації та на період виходу з карантину;
– питання реабілітації вихованців закладів позашкільної освіти після завершення карантину.


Вербицький В.В., директор НЕНЦ — ведучий наради, запросив до діалогу керівних осіб системи освіти в Україні, директорів закладів позашкільної освіти.

Спікер Вербицький В.В. окреслив найважливіші теми для обговорення, що безпосередньо стосуються ЗПО різних типів та профілів. Своє бачення змін, які відбудуться в освіті після поступового виходу з карантину, висловив Дятленко С.М. Звернувши увагу присутніх на конференції адміністраторів ЗПО на потребу пошуку нових форм діяльності установ, співдоповідач відмітив: особливу увагу необхідно буде приділити захисту дітей та педагогів на самому початку нового навчального року, коли всі підуть до школи. Учасники конференції погодились з висловом про нові виклики, які чекають освітню галузь, адже позашкілля, як і вся освіта після карантину, вже не буде таким, яким було раніше.

Провідні фахівці Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України, інших державних установ донесли до аудиторії останні тенденції щодо напрямів функціонування закладів позашкільної освіти на час карантину, зокрема особливості щодо оплати праці працівникам на період вимушеного перебування на карантині, та відповіли на всі питання аудиторії.

Кiлькiсть переглядiв: 157

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930