• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відбулася друга онлайн нарада з директорами закладів позашкільної освіти

Відбулася друга онлайн нарада з директорами закладів позашкільної освіти

2020-05-06

5 травня об 11 годині, в режимі відеоконференцзв’язку, відбулася друга онлайн нарада з директорами закладів позашкільної освіти, завідувачами відділів еколого-натуралістичного напряму Палаців, Будинків дітей та юнацтва еколого-натуралістичного напряму, з метою продовження обговорення ключових питань діяльності профільних установ, пролонгована Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України ще на початку квітня, підчас попередньої онлайн зустрічі. Саме тому сьогоднішня розмова стала частиною цілого ряду заздалегідь запланованих нарад з керівними особами закладів системи позашкільної освіти.

Серед ключових питань, які були винесені на обговорення:
– збереження матеріально-технічної і навчальної бази закладів позашкільної освіти;
– фінансова складова успішного функціонування ЗПО в умовах карантину;
– вимоги державної служби якості освіти щодо дотримання вимог законодавства у сфері позашкільної освіти;
– виконання покладених державою на заклади позашкільної освіти завдань з координаційної, навчально-виховної та програмно-методичної діяльності на час карантину;
– відновлення змісту діяльності та стратегія (стандарти) роботи закладів у після карантинний період.

Запрошено директорів еколого-натуралістичних центрів, станцій юних натуралістів, директорів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, завідувачів відділами еколого-натуралістичної творчості Палаців і Будинків дітей та юнацтва, представників громадських організацій.

Спікер наради, директор НЕНЦ Вербицький Володимир Валентинович, накреслив найважливіші теми для обговорення і оприлюднив деякі цифри, які безпосередньо стосуються ЗПО еколого-натуралістичного напряму. Так, в Україні, нараховується приблизно:
600 учнівських лісництв;
7000 навчально-дослідних земельних ділянок;
3000 теплиць;
200 аграрних трудових об’єднань
300 учнівських тваринницьких ферм;
4000 дендропарків і ботанічних садів;
12000 куточків живої природи;
18000 га. земельних ділянок;
3000 відділків квітково-декоративного господарства НДЗД;
5000 педагогічних працівників;
7500 творчих учнівських об’єднань еколого-натуралістичного напряму;
2500 шкільних садів;
800 музеїв хліба;
800 навчальних кабінетів і лабораторій, учбових приміщень;
170 арборетумів;
2 дитячих ботанічних сади;
57 акваріумних кімнат та гідробіологічних комплексів;
1500 бібліотек;
45 еко відеотек;
55 електронних відеотек;
на 90% ЗПО еколого-натуралістичного профілю забезпечені комп’ютерами;
88% установ під’єднані до мережі інтернет;
5 оздоровчих таборів:
9 філій ЗПО еколого-натуралістичного профілю.

Тож восени еколого-натуралістичний рух відзначатиме своє 95-річчя з гарними показниками. Щоб відмітити наполегливу працю найкращих педагогів-новаторів, НЕНЦ розробив систему морального заохочення нагрудними відзнаками всеукраїнського рівня. Списки здобувачів нагород подають обласні профільні заклади позашкільної освіти.Насущні питання, винесені на нараду, спонукали директорів до жвавого діалогу.

Відео конференція тривала понад дві години і завершилась узгодженням ряду важливих деталей у справі подальшого функціонування закладів позашкільної освіти на час проведення карантинних заходів та у після карантинний період, створення необхідних умов в ЗПО для надання якісної позашкільної освіти відповідно до критеріїв які вимагає державна система оцінювання якості освіти.

Вербицький Володимир Валентинович, завершуючи онлайн зустріч акцентував увагу учасників наради на деяких організаційних моментах, які потребують уваги та обговорення в колективах. Це: 1) опрацювання оприлюдненого інфоматеріалу щодо логарифметичного фінансування та оплати праці у позашкіллі; 2) утворення відеонарію НЕНЦ до складу якого входять шість формацій: цифрова освіта, змішана освіта (змішане навчання), науково-дослідна освіта, соціально-екологічне, етичне і емоційне навчання, біологічне навчання, педагогічне партнерство.

Чим швидше ми зможемо ввійти в звичний для нас режим роботи у після карантинний період, тим краще буде для всіх нас і системи позашкільної освіти в цілому, підсумував доповідач.

Директори висловили думку щодо потреби у розробці електронних сертифікатів для учасників нарад, які засвідчуватимуть їх активну позицію.

Загалом до спілкування в ефірі онлайн долучилось майже 100 керівних осіб і адміністраторів державних установ системи закладів позашкільної освіти, педагогічних працівників.

Наступні онлайн наради з керівниками закладів позашкільної освіти для подальшого обговорення важливих питань заплановані на 13, 27 травня та 3 червня.

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930